Angantýr

Angantýr fra Lambanesi  - er absolut en hest der vinder ved nærmere bekendskab.


Han har et fantastisk sind, og kan både gå og lege med de unge hingste/vallakker, eller bare gå og nyde livet med de drægtige hopper, om vinteren, når han ikke længere har travlt i bedækningssæsonen.


Denne vinter går han med sin søn Angus på 3 år, og et par hingsteføl. Eftersom han har det skønne sind, og trives godt med stortset alle, synes vi at det er ekstra vigtigt vigtigt at netop unghingsten Angus også får lært det - for med lidt helt skal han en dag overtage sin fars job, og det indebærer jo - udover at gå med hopper - netop også at være en god og nem hingst der kan gå med alle, og håndteres af alle.

Angantyr er lige godt middelstor - 141 cm i stg - god solid bygning - gode ben og hove - og et rigtig godt sind. Han er tøltstærk og villig, en rigtig "pleaser" som kan bruges til både stævner og hyggeridning.

 

Angantyr er særdeles fertil, og har flere gange været heldig at få selv "problemhopper" i fol. Vi kan naturligvis ikke love mirakler, men har du en hoppe der har været svær at få ifol før, så tøv ikke med at tage kontakt, så laver vi en fordelagtig aftale, sådan at udgifterne ikke "render i vejret" hvis nu det ikke lykkes at få føl trods alt..


Hans afstamning er i den absolut gode ende - Far er den berømte Adam frá Àsmundarstöðum (8,36) og moren har hele 6 afkom kåret i 1.klasse, og 3 kåret med 7,86-7,88-7,99 - så hun må siges at avle godt.

 

Angantyr er selv kåret med 7,85 for bygning (8-8-8,5-8-8-7-7-8)

og 8,31 for rid (8,5-8-8,5-7,5-8,5-8-9-8,5)

Dette giver en total på 8,13

 

Hans blup er 108 - og han er naturligvis røntgenundersøgt fri for spat.