Angantýr

Angantýr fra Lambanesi  - er absolut en hest der vinder ved nærmere bekendskab.


Angantyr er efterhånden en ældre herre - men fertiliteten er fortsat i top, og vi kan se at hans afkom er gode reelle og nemme heste, der er positive i træningen og har let til tølt, så han er bestemt en hingst man bør overveje, hvis målet er at avle gode rideheste til skovture og småstævner især.


Han har et fantastisk sind, og kan både gå og lege med de unge hingste/vallakker, eller bare gå og nyde livet med de drægtige hopper, om vinteren, når han ikke længere har travlt i bedækningssæsonen.


Angantyr er lige godt middelstor - 141 cm i stg - god solid bygning - gode ben og hove - og et rigtig godt sind. Han er tøltstærk og villig, en rigtig "pleaser" som kan bruges til både stævner og hyggeridning.

 

Angantyr er særdeles fertil, og har flere gange været heldig at få selv "problemhopper" i fol. Vi kan naturligvis ikke love mirakler, men har du en hoppe der har været svær at få ifol før, så tøv ikke med at tage kontakt, så laver vi en fordelagtig aftale, sådan at udgifterne ikke "render i vejret" hvis nu det ikke lykkes at få føl trods alt..


Hans afstamning er i den absolut gode ende - Far er den berømte Adam frá Àsmundarstöðum (8,36) og moren har hele 6 afkom kåret i 1.klasse, og 3 kåret med 7,86-7,88-7,99 - så hun må siges at avle godt.

 

Angantyr er selv kåret med 7,85 for bygning (8-8-8,5-8-8-7-7-8)

og 8,31 for rid (8,5-8-8,5-7,5-8,5-8-9-8,5)

Dette giver en total på 8,13