Græs

Sommergræs


Vi har hvert år fornøjelsen af at tage 25-35 heste ind i sommergræsning, på de mange store gode enge vi har til rådighed, fra Maj til Oktober.

 

Det er et krav at hestene er håndterbare, og som minimum stivkrampevaccineret. De skal være tjekket for orm, og eventuelt behandlet, senest en uge før de lukkes på græs. Det er vigtigt at hesten ankommer forholdsvis nybeskåret, da det ikke er nemt lige at tage dem på stald for en enkelt beskæring midt i det hele, når de går ude på de store folde.


I Juli er der tilbud om at få hesten på stald, til beskæring og evt vaccination, kiropraktik eller andet, da eller vores egne altid skal ses efter midt/sidst i Juli. Ønsker du smed eller andet til din hest i mellemtiden, sørger vi gerne for staldplads, og du kan låne vores trailer mm, men vi kan ikke love at vi har tid til at stå med det, medmindre det er en akut opstået siuation selvfølgelig - så FINDER vi naturligvis tiden til det.

 

Der er mulighed for at få hesten vaccineret ved ankomst, og ormebehandling er også en mulighed, dog skal der så afregnes for at hesten står på stald/jordfold en uges tid, inden den lukke ned på græs med de andre, for at undgå smitte.

 

Priserne varierer lidt alt efter hestens alder - og vi kan ikke altid love at der er plads til din hest i den rette flok, så hvis du vil være helt sikker, så book i god tid.

Som udgangspunkt er perioden fra start Maj, og indtil sidst i September eller først/midt i Oktober. Det kommer en på vejr og vind, og hvordan græsset gror.

 

  • Ungheste, 1 år: 300,- pr måned - sæsonpris 1250,- kr
  • Ungheste, 2 år: 400,- pr måned - sæsonpris 1600,- kr
  • Ungheste, over 3 år: 500,- pr måned - sæsonpris 2000,- kr
  • Hopper med føl: 600,- pr måned - på fold med andre følhopper, sæsonen slutter 15/9, medmindre andet aftales særskilt. Ved mindst 3 mdr gives 20% rabat

 

Alle priser er inkl moms, og dækker hestens ophold, inkl græs og mineraler, samt supplerende hø hvis sommervejret giver begrænsede mængder græs.

Skulle uheldet ske, er ophold på stald ved skader naturligvis inkluderet i prisen, indtil hesten kan flyttes hjem eller tilbage på folden.

 

Det er naturligvis muligt undervejs at tage hesten på stald, for eventuel smed eller dyrlæge, og vi hjælper gerne til i det omfang vi kan. Men vær opmærksom på at foldene ligger 1-4 km fra stald og hus, så i nogen tilfælde kan det være mest optimalt at den hentes med trailer (vores kan naturligvis lånes) Er din hest nem og godt vant til håndtering kan det i mange tilfælde arrangeres at eventuel vaccination eller beskæring klares på folden - efter nærmere aftale med smed eller dyrlæge.